om oss

Året är 2005. Christian går i tredje klass och flummar runt som vanligt. Han har inte mycket på tankarna när en kille med basker dyker upp och presenterar sig som Sabahudin. Christian har ingen aning vem denna snubben är men han får reda på att han går i fyran och att han har tänkt göra en film som ska heta ”vänner för alltid”. Uppmärkamhetsidiot som Christian är så går han självklart med på idéen. De bestämmer en dag då de ska ses på skolgården för att öva på hur allt ska gå till inför den stora inspelningen.

72 timmar senare befinner sig Christian och fem andra utvalda på en bänk med blicken på Sabahudin som har en megafon i hösta höjd. Han säger åt dem vad de ska göra och hur det hela ska gå till. Megafonen är som klistrad till hans mun fram tills att det är dags för första genrepet. De delar upp oss i två grupper. Tre ”goda” i ena gruppen och två ”onda” i andra som ska kämpa för att få den sjette personen på deras sida. De är helt inne i deras roller när dem springer runt på skolgården som ett gäng höns och försöker få till scenerna.

När genrepet är klart berättar Sabahudin att dem ska spela in detta om några få dagar. Tro mig, att ungarna skulle var redo för en inspelning fanns inte på kartan. Men alla var glada och taggade inför det.

Inspelningsdagen kom. Christian var redo och kände sig stolt över att snart få bli kändis. Han var super-rädd om sina kläder och lät knappast någon nudda honom för att kläderna skulle hålla sig rena. Tyvärr slutar den historian där. Inspelningen blev inställd av en okänd anledning. Ingen av de stackars barnen var särskilt nöjda, speciellt inte Sabahudin som hade lagt ner sin själ i detta. Vänner för alltid blev historia.

Så såg det ut när dessa två killar träffade för första gången. Låt oss nu spola fram tiden 12 år. How does it look?

Sabahudin som numera kallas ”Sabi” är nu 22 år, men spåren från hans unga dar är kvar. Kreativiteten flödar och den där röda lampan som människor brukar ha som säger åt dem att stanna till lite och lugna ner sig har Sabi lämnat kvar någonstans på vägen hem från BB. Nya idéer och nya projekt är vad som serveras på Sabis meny. Om du någon gång spenderar en dag med denna unga man, ta med karta och kompass, man vet aldrig vart man kan hamna när man följer Sabi.

Christian som nu är 21 år har fortfarande lika mycket koll som när han gick i trean. Han har energi som borde räcka till halva Sverige men som han istället använder för att irritera sina vänner. Om du frågar Christians kompisar att beskriva honom med ett ord hade de sagt något i stilen med ”overdose”. Hur man ska tolka det är upp till en själv.

Dessa två vrickade personer har på något sätt lyckats hålla ihop och idag står de bakom varandras ryggar i alla väder. Varje dag är ett nytt äventyr som de flesta människor hade tappat bort sig på, men med mottot ”det löser sig” så överlever dem djungeln och som en katt hittar de alltid vägen hem. Många kapitel har skrivits i deras livsbok men det är långt ifrån sista sidan. Inte ens mother nature vet hur denna bok kommer sluta. Så ta på dig läsglasögonen och häng med!

sabi s
ceo/founder

christian g
ceo/founder